CURSUSSEN Biografiek

 

In een cursus maak je zowel kennis met de biografiek als met het biografiewerk. Je doet actief biografisch zelfonderzoek met de aangeboden werkvormen, en je krijgt een (nieuwe) visie op de levensloop in het algemeen en die van jezelf in het bijzonder. 

07
feb

Alles in het leven is een fase. In iedere fase ziet het leven er anders uit. Je leeft en voelt je anders en je gedraagt je anders als je 14 bent dan met 35, 56, of 75 jaar oud. Toch is er ook altijd iets dat hetzelfde blijft; een eigenheid die alle levensfasen kleurt, die als een rode draad door je leven loopt.

 

Door deze fasen te onderzoeken en te zien hoe die je levensgebeurtenissen hun kleur gaven, doe je nieuwe ontdekkingen. Je kunt op een andere manier naar je eigen verhaal kijken, of, zoals Rudolf Steiner het zegt: 'Als een vreemde naar jezelf leren kijken om het ‘ik’ dat je bent objectief te leren kennen.' Dit versterkt je zelfbewustzijn, doordat je de ontwikkeling door je leven heen gaat zien. Het geeft je handvaten om koers te vinden in je leven. Daarnaast ga je ook de ander zien als iemand die in ontwikkeling is, wat bijdraagt bij aan meer begrip en sociale cohesie.

dag

woensdag

start

7 februari

tijd

9.30 - 12.30 uur

docent

Annette Filippo

prijs

EUR590,00

EUR590,00 11

09
feb

Ben je toe aan een uitgebreid biografisch zelfonderzoek?

In dit jaartraject leer je vijf levenslijnen kennen die essentiële levensthema's vertegenwoordigen. Je gaat onderzoeken hoe je jouw levenservaringen kunt ordenen naar deze thema's. Je noteert de unieke gebeurtenissen, de keerpunten, de hoogte-en dieptepunten van je leven op vijf tijdslijnen.

De bewegingen, herhalingen en ontwikkelingen in je levensloop worden zichtbaar: de compositie van jouw leven. Langzamerhand kun er je een gevoel voor krijgen hoe je deze compositie tot uitdrukking brengt en vertolkt. 
Ook krijg je oor voor je eigen toekomstmuziek.

 

dag

vrijdag

start

9 febr 2024

tijd

10-16 uur

docent

Inge Ikink

prijs

€1.450,00

€1.450,00 11

Nieuwsbrief ontvangen?

Enkele keren per jaar sturen we informatie over en rondom levensloopkunde. Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen?

bekijk de laatste nieuwsbrieven