Agenda

21
sept

Biografisch Coachen is een vierjarige parttime opleiding in biografiek, biografiewerk en de kunst van het goede gesprek. Biografisch coachen kenmerkt zich door een oordeelsvrije attitude, empatisch vermogen, erkennend luisteren en het stellen van ‘goede’ vragen. 
De biografiek is het vakgebied van de biografie of de levensloop en heeft een spiritueel uitgangspunt. Dat wil zeggen dat je biografie je de mogelijkheid geeft om tot groei en zelf- verwerkelijking te komen. Zo wordt de biografie een inwijdingsweg door het leven zelf.

 

De opleidingsdag voor de groep die start in 2024 - 2025 is dinsdag.

 Data MODULE I

2024:      17 - 09 | 1 - 10 | 15  - 10  | 12 - 11 | 26 - 11 | 17 - 12 

2025:      21 - 01 | 04 - 02 |  04 - 03 | 18 - 03 | 1 - 04 | 22 - 04 

 

 

 

dag

dinsdag

start

17 sept 2024

tijd

10.00 uur

docent

Reinke Chavannes Maartje Oosterhof

prijs

€2.850,00

€2.850,00 23

12
jan

 

 

 

Opleiding biografisch ouderschapscoach

De opleiding biografisch ouderschapscoach is een parttime opleiding voor professionals die de biografiek, met het ouderschap als specialiteit, willen toevoegen aan hun werk. Biografiek kent de wetmatigheden van de levensloop en begeleidt mensen bij hun zoektocht naar het vinden van antwoorden op de vragen van het leven. Vaak zal dit in de vorm van gesprekken zijn, waarbij een oordeelsvrije houding, empathisch luisteren en het stellen van wekkende vragen kenmerkend is.

 

dag

vrijdag t/m zaterdag en vrijdagen

start

12 januari

tijd

10.00 - 17.30

docent

Hannah Bellinkx, Femke Kooijmans, Sanna Dia, Vera G. Klein

prijs

€2.375,00

€2.375,00 12

27
jan

Workshop biografiek - Leren van je leven

Vraag niet wat de wereld nodig heeft.
Maar vraag wat jou tot leven wekt.
Ga dan. En doe het.
Want wat de wereld nodig heeft, zijn mensen die tot leven komen.

 

Howard Thurman

Zicht krijgen op je eigen levensweg.


Leren hoe je jouw unieke levensweg kunt onderzoeken door je leven te bevragen.
Een mogelijkheid creëren om voortdurend nieuwe ontdekkingen te doen.

 

Deze dag ga je praktisch aan het werk aan de hand van het boek: ‘Leren van je leven, een introductie in de biografiek’ en krijg je verschillende oefeningen en leer je wat het inhoudt om met je eigen biografie aan de slag te gaan.

 

Aan het eind van de dag krijg je het boek mee, zodat je thuis een naslagwerk hebt en de ervaring van deze dag verder kunt uitdiepen.

dag

zaterdag

start

27 januarir 2024

tijd

10-16 uur

docent

Eva Littel

prijs

€145,00

€145,00 8

07
feb

Alles in het leven is een fase. In iedere fase ziet het leven er anders uit. Je leeft en voelt je anders en je gedraagt je anders als je 14 bent dan met 35, 56, of 75 jaar oud. Toch is er ook altijd iets dat hetzelfde blijft; een eigenheid die alle levensfasen kleurt, die als een rode draad door je leven loopt.

 

Door deze fasen te onderzoeken en te zien hoe die je levensgebeurtenissen hun kleur gaven, doe je nieuwe ontdekkingen. Je kunt op een andere manier naar je eigen verhaal kijken, of, zoals Rudolf Steiner het zegt: 'Als een vreemde naar jezelf leren kijken om het ‘ik’ dat je bent objectief te leren kennen.' Dit versterkt je zelfbewustzijn, doordat je de ontwikkeling door je leven heen gaat zien. Het geeft je handvaten om koers te vinden in je leven. Daarnaast ga je ook de ander zien als iemand die in ontwikkeling is, wat bijdraagt bij aan meer begrip en sociale cohesie.

dag

woensdag

start

7 februari

tijd

9.30 - 12.30 uur

docent

Annette Filippo

prijs

EUR590,00

EUR590,00 11

09
feb

START 2024.

The BPBC ONLINE is an online learning environment where Biographywork and the Art of Conversation is offered and practiced. 
You will work on a regular basis with a fixed group of students. Researching your own Biography will go hand in hand with the practice of helping others to find the Biography in their Life. That is: learn to assist people in an Essential Biographical Inquiry (EBI).

BPBC ONLINE has 6 MODULES. Each Module has a focus on a specific element of the Body of Knowledge of Biography, which is also an instrument for an Essential Biographical Inquiry (EBI).

Each Module has 7 online classes of 3 hours in a bi-weekly rhythm.
In the alternating weeks, there will be 3 hours of practice like Artwork and practicing EBI conversations.


 

dag

start

2024

tijd

docent

Vera G. Klein, Josien de Vries

prijs

€3.300,00

€3.300,00 1

09
feb

Ben je toe aan een uitgebreid biografisch zelfonderzoek?

In dit jaartraject leer je vijf levenslijnen kennen die essentiële levensthema's vertegenwoordigen. Je gaat onderzoeken hoe je jouw levenservaringen kunt ordenen naar deze thema's. Je noteert de unieke gebeurtenissen, de keerpunten, de hoogte-en dieptepunten van je leven op vijf tijdslijnen.

De bewegingen, herhalingen en ontwikkelingen in je levensloop worden zichtbaar: de compositie van jouw leven. Langzamerhand kun er je een gevoel voor krijgen hoe je deze compositie tot uitdrukking brengt en vertolkt. 
Ook krijg je oor voor je eigen toekomstmuziek.

 

dag

vrijdag

start

9 febr 2024

tijd

10-16 uur

docent

Inge Ikink

prijs

€1.450,00

€1.450,00 11

02
mrt

Ver voorbij gedachten

aan recht en onrecht

ligt een veld,

daar wil ik je ontmoeten.

 

Rumi

 

 

Zet jezelf eens in beeld...door een biografisch drieluik te maken.

 

In deze workshop staat het biografisch drieluik centraal. In drie eenvoudige tekeningen schets je een levenservaring. Vervolgens worden die situaties onderzocht met biografische vragen opdat je meer ontdekt dan wat je op het eerste gezicht ziet.

dag

zondag

start

2 maart 2024

tijd

10.00 - 16.00 uur

docent

Paula Boon

prijs

€145,00

€145,00

De inschrijving is gesloten. Neem contact op voor meer informatie.

24
mrt

Workshop biografiek - Leren van je leven

 

In deze workshop werk je met het boek: ‘Leren van je leven, een introductie in de biografiek’. Je krijgt een korte inleiding in de biografiek: wat houdt het in om met je eigen biografie aan de slag te gaan en op welke manier je dat kan doen?

Je leert hoe je jouw unieke levensweg kunt onderzoeken door je leven te bevragen en de mogelijkheid te creëren om voortdurend nieuwe ontdekkingen te doen.

dag

zondag

start

24 maart

tijd

10.00 - 16.00

docent

Eva Littel

prijs

€145,00

€145,00

De inschrijving is gesloten. Neem contact op voor meer informatie.

31
dec

Thuis op reis door je leven.
Voor mensen die thuis hun levensloop willen onderzoeken is er dit schriftelijke biografiewerk van zeven reflectieve teken- en schrijfopdrachten. Het avontuur van je levensreis is voor mensen die individueel in alle rust creatief en beeldend willen werken, maar wel aan de hand van gerichte opdrachten en met persoonlijke begeleiding.

dag

naar wens

start

op aanvraag

tijd

in eigen tijd

docent

naar beschikbaarheid

prijs

€375,00

€375,00

leren van je leven

 

Leren van je leven, introductie in de biografiek

Het boek begint met wat het betekent om te 'leven met vragen', vervolgens gaat het over het 'leven als ontwikkeling' en komt het mensbeeld, voortkomend uit de antroposofie, aan bod. De volgende hoofdstukken behandelen het biografisch zelfonderzoek van het verleden, en het kijken naar de toekomst. Het laatste hoofdstuk geeft handvatten voor een eigen biografisch onderzoek. ( Boek inkijken) 

Het boek kost €22,50 en is te koop in het Instituut, via onze website of bij je eigen boekhandel.

NIEUW is de workshop Levensweg, waarin je leert werken met de inhoud van dit boek. info

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Enkele keren per jaar sturen we informatie over en rondom levensloopkunde. Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen?

bekijk de laatste nieuwsbrieven