Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Voorjaarsbode 

 

 

 

 

Als jij jezelf

doorgronden wilt, 

zoek dan

in de wijdten van

de wereld. 

 


 

 

 

     

    Als je de wereld

      doorgronden wilt,

      dring dan

      door in je eigen

      diepten.

 

 

 

Rudolf Steiner

 

 

Als je de luiken voor je ramen opendoet, kijk je naar buiten, de wereld in. Daar is veel te zien. Enerzijds de losbarstende lente, anderzijds de verontrustende ontwikkelingen op het wereldtoneel. 

 

Als je de luiken voor je ramen opendoet, kun je ook naar binnen kijken, je eigen leven in. Wat speelt zich daar af? Wat betekent strijd voor jou? Waar vind jij in jezelf de vrede? Wat kon je loslaten na de winter? Wat mag er ontluiken in de lente?

 

Biografiewerk gaat over dat kijken naar jezelf, naar wie jij bent, met je sterke en je zwakke kanten, daarbij geholpen door herinneringen. Je bent wie je je herinnert, want jij kiest de herinnering zelf. Bewust bezig zijn met je herinneringen is Ik-vormend. Dat is waardevol, want alleen met ons Ik kunnen we ons leven richting geven, sturen, samenhang brengen in onze ervaringen.

 

‍Rudolf Steiner legt in bovenstaande tekst de verbinding tussen het individu en de wereld, zij zijn met elkaar verbonden. En door die verbinding maakt het dus ook uit wat je doet, hoe je je leven leeft. Wat jij in jezelf omvormt, werkt door in de wereld. 

 

Het autobiografisch schrijven en het maken van een biografisch drieluik zijn twee mogelijkheden van de biografiek die helpen ons te verbinden met de verhalen die ons leven vormen. Al schrijvend of tekenend kun je je diepere drijfveren op het spoor komen.


Op zondag 3 april is de workshop: In beeld
Paula Boon neemt je op deze dag mee in het proces van het maken en begrijpen van een  biografisch drieluik, aan de hand van het thema 'ontluiken'. 

 

Op dinsdag 10 mei begint de cursus: Al schrijvend 
Maartje Oosterhof laat je in zes ochtenden kennismaken met de kracht van de herinnering tijdens het autobiografisch schrijven.

 

Op vrijdag 2 september start de workshop: En nu ik… 

Rosalind Veltman begeleidt je dit weekend bij het (her-) vinden van je innerlijke kracht.


‍Bron foto: Pexels - David Underland, Amsterdam

© 2018 Instituut voor Biografiek

 Instituut voor Biografiek is het centrum voor biografiek en

levensloopkunde 

 

Adres

Van Oosthuyselaan 83
3971 PE Driebergen

 06-20810048

Website biografiek.nl