Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief Biografiek

Nieuwsbrief Biografiek

 Voorjaar 2022

‍Levensdraden en levenslijnen

 

Het zien van een rode draad in je leven is belangrijk. Je bent iets wezenlijks op het spoor als je die vindt. Een vondst die bijdraagt aan het besef dat je op jouw unieke levensweg bent. De rode draad geeft houvast omdat je je eigen richting gaat ervaren. Door dat stevige anker durf je ook meer. Je speelruimte wordt groter en je kunt met meer vertrouwen de vrijheid nemen om je eigen koers te bepalen.

 

De blauwe lijn is een andere levenslijn die het bekijken waard is. 

Wat brengt het je om deze te onderzoeken? 

 

De blauwe lijn representeert de golfslag van het leven zelf dat, zoals de zee, geeft en neemt. Daarbij kun je denken aan de geschenken van het leven en de toevalstreffers, maar ook aan de ongelukken en noodlottige voorvallen. Het is de lijn waarop de levensgebeurtenissen die ons van buitenaf overkomen, vastgelegd worden.

 

Het effect hiervan is heel anders dan dat van de rode draad. De blauwe lijn geeft je zicht op wat er gebeurd is en hoe je daar vervolgens mee omgegaan bent. Hoe je de dingen zin geeft en verwerkt. Het is deze lijn die je kan helpen Amor Fati (liefde voor je lot; Nietsche) in de praktijk te oefenen. 

 

Het beschouwen van je levensverhaal met behulp van vijf thematische levenslijnen is een van de meer recente ontwikkelingen in het Instituut voor Biografiek. Elk van deze lijnen, de rode, oranje, gele, groene en blauwe lijn vertegenwoordig een element van het samenspel dat jouw levensloop vormgeeft. 

 

Ben jij benieuwd hoe je jouw rode draad kunt vinden? Schrijf je dan in voor de cursus Vind je rode draad. Of wil jij je verdiepen in de vijf levenslijnen en zo je leven beschouwen? Denk dan aan de jaarcursus Mijn Compositie, waarin het samenspel van de vijf lijnen het biografisch kader is waarbinnen jij jouw leven leert plaatsen en gaat onderzoeken.

 

 

Vind je rode draad

Leer de (eigen) levensloop kennen in zevenjaarsfasen kennen, en laat je hierbij inspireren door Leo Beth.

7 woensdagochtenden vanaf 9 maart - 10.00-13.00 uur.

 

Mijn compositie

Een diepgaand onderzoek van de (eigen) levensloop aan de hand van de vijf levenslijnen onder bezielende leiding van Josien de Vries (m.m.v. Rinke Visser).
10 woensdagen vanaf 2 februari - 10.00 tot 16.00 uur.


‍Masterclass

Een inhoudelijke verdieping voor afgestudeerd biografisch coaches biedt de masterclass van Joop Grün over metamorfose. 

Weekend van 4-6 maart - vrijdagavond tot zondagmiddag 

 

‍Train de trainer

Een inhoudelijke en praktische leergang met Josien de Vries, voor de biografisch coach die het 'biografiewerk met een groep' onder de knie wil krijgen. Donderdag 19 mei is de eerste bijeenkomst, verdere afspraken worden gezamelijk gemaakt.

 

‍Bron foto: Shibori indigo - www.Honestly WTF

© 2018 Instituut voor Biografiek|Het centrum voor biografiewerk en levensloopkunde. Adres: Van Oosthuyselaan 83, 3971 PE Driebergen, 06-20810048 Schrijf een email naar contact@biografiek.nl of ga naar Website biografiek.nl