You are not connected. The newsletter may include some user information, so they may not be displayed correctly.

Februari 2024

Februari 2024

Februari 2024‍


Mens, ken jezelf .... & ontwikkel jezelf

Het bekende motto 'Mens, ken jezelf' uit de tempel in Delphi krijgt in het kader van de 10 schilderijen die Hilma af Klint over de levensfasen maakte weer een andere betekenis. 

 

Hilma af Klint maakte deze ‘10 Grootste’ voor ‘de tempel van het leven’. De tekens en symbolen die zij schilderde zijn even raadselachtig als het leven zelf, en tegelijkertijd tonen de sferen, herhalingen, spiralen en metamorfoses een ontwikkeling.  

 

Hierboven zie je het derde schilderij uit de reeks, getiteld: jeugd. Vurig oranje en met volop beweging kun je er een jeugdige overmoed in herkennen. Langzamerhand bedaart deze uitbundigheid en treedt in de laatste twee schilderijen een verstilling op. 

 

Het is een ontwikkeling, en dat gaat nooit zonder slag of stoot. Vaak moet je iets overwinnen, of een drempel nemen. Dat kun je zien als een obstakel, maar ook als een bewustzijnsmoment, die tot een grote stap in je ontwikkeling kan leiden. 

 

Een bijzondere drempelervaring lazen we onlangs in de nieuwsbrief van onze Spaanse collega in het ITF (International Trainers Forum) Alfonso Domingo Manrique. Hij beschreef het zo beeldend, dat we het verhaal graag met je delen, ook al omdat het een kijkje geeft in hoe ons Instituut voor Biografiek met de rest van de wereld van het biografie-werk verbonden is.

 

'In de zomer van 2022 ging ik naar de Wereld Biografie Conferentie in Finland. Wat een prachtig land, in ieder geval in de zomer. Ik kwam aan op midzomerdag (en nacht), dus ik kon de zon zien die de hele dag niet ondergaat. De hele week dat ik er was, was er geen nacht... Lees verder‍


Workshop Het beeld voorbij

Zaterdag 2 maart 

 

Onderzoek een actuele vraag of levensgebeurtenis met het biografisch drieluik. Breng het in beeld om je richting te bepalen.

 

Docent: Paula Boon

 

N.B. Op zaterdag 1 juni wordt deze workshop in Zwolle aangeboden.


Workshop Leren van je leven - Zwolle

Zondag 24 maart

 

 

 

Welke gebeurtenissen waren belangrijk?  

Welke ontmoetingen waren betekenisvol?

 

Dit zijn vragen uit het boek ‘Leren van je leven, een introductie in de biografiek’. De workshop bestaat uit verschillende oefeningen om aan de hand van dit boek aan de slag te gaan met je eigen biografie.

 

Docent: Eva Littel‍


Masterclass - De tempel van het leven

Vanaf maandag 8 april 2024

Verdiepingscursus voor alumni en 3e en 4e jaars studenten met
Vera G. Klein

 

Tijdens deze ochtenden ga je samen met collega’s aan het werk met metamorfoses, spiegelingen, biografische assen en onthul je enkele inwijdingsmotieven in de (eigen) biografie. 

  

De masterclass is o.a. geinspireerd op de levensfasen schilderijen van Hilma af Klint, zie bovenaan in deze nieuwsbrief.


Cursus Autobiografisch Schrijven

Vanaf 24 mei

Vijf ochtenden schrijven geeft je een blik over jouw eigen leven, vanuit de verschillende levensfasen.

 

Docent: Dorine Berkhout


© 2018 Instituut voor Biografiek

 

 Instituut voor Biografiek is het centrum voor biografiek en

levensloopkunde

 

Adres

De Horst 1
Vossesteijn, Gebouw 7
3971 KR Driebergen

 06-20810048

Website biografiek.nl 

Inschrijving aanpassen