You are not connected. The newsletter may include some user information, so they may not be displayed correctly.

Januari 2024

Januari 2024

Januari 2024‍


 

Je biografie is als een diamant met vele facetten die telkens een andere licht weerkaatsen. En ja, de ruwe steen werd geslepen door de gebeurtenissen van het leven,  door jezelf en door anderen.  

Je biografie is de tijdsspanne van jouw leven waarin jij jezelf als individu tot uitdrukking brengt. Biografiewerk maakt dit ervaarbaar en zichtbaar. Alles komt er samen. Herinneringen worden gewekt, toekomstdromen gloren. Heden, verleden en toekomst resoneren in het ogenblik.  


Aanbod voorjaar 2024

 

In februari gaan er weer twee cursussen van start waarin je jouw
biografie kunt ontdekken:
 

 

Vanaf woensdag 7 februari neemt Annette Filippo je tijdens de

curus Levensfasen mee door de verschillende levensfasen met de Griekse mythologie als ingang. Een cursus voor als je benieuwd bent naar de levensfasen in je eigen biografie, en ook een aanrader als inspirerende bijscholing voor biografisch coaches.

 

“Annette nodigt uit om de dynamiek van de fasen te beleven. Iedere keer had ze weer verrassende oefeningen voor ons in petto. Met name de storytelling onderdelen heb ik als zeer verrijkend ervaren. Ook de uitwisseling in de groep was bijzonder. Je gaat je eigen proces, maar ook brengt de gezamenlijkheid je nieuwe inzichten.
Astrid Breg, biografisch coach

 

 

 

Compositie van je leven start op vrijdag 9 februari en gaat over alles wat geweest is en hoe dat je maakt tot wie je nu bent.  Je gaat dit op een creatieve manier ontdekken en begrijpen. Je gaat zien hoe jij de componist bent van jouw leven. Het draagt bij aan zingeving, brengt je een mildere kijk en is behulpzaam bij (meer) vrede sluiten met je levensloop.  

"Tijdens de cursus ‘Compositie van mijn leven’ heb ik vooral leren kijken en luisteren. Kijken naar mijn leven en luisteren naar wat het me te vertellen heeft. Luisteren naar de levensverhalen van medecursisten gaf me ideeën en was leerzaam.
Het werken met vijf tijdslijnen in hun eigen kleuren vond ik heel verhelderend. Me artistiek uitdrukken hielp me uit mijn hoofd en uit de knoop te raken. Mijn moeder overleed tijdens het jaar en daarmee de bevestiging moederziel alleen ervoor te staan. Dat was een realiteit die ik kon plaatsen in mijn leven dankzij de cursus. Daar ben ik heel dankbaar voor.
En, je kunt altijd opnieuw beginnen. Dat was de belangrijkste highlight. Je hoeft niet te geloven in het downhill gaan in je leven wat energie betreft. Met de energie van het moment kun je altijd opnieuw beginnen." Anna De Boer, NLP Coach (ACC)  ‍

 

Masterclass - De tempel van het leven

Verdiepingscursus voor alumni met Vera G. Klein

Vanaf maandag 8 april 2024

 

De Masterclass is o.a. geinspireerd door de ‘10 Grootste’, de schilderijen van Hilma af Klint over de levensfasen, die zij maakte voor ‘de tempel van het leven’. De tekens en symbolen die zij schilderde zijn even raadselachtig als het leven zelf, en tegelijkertijd reiken de sferen, herhalingen, spiralen en metamorfoses sleutels aan. 

 

Tijdens deze ochtenden ga je samen met collega’s aan het werk met metamorfoses, spiegelingen, biografische assen en onthul je enkele inwijdingsmotieven in de (eigen) biografie. 


 

En verder‍ in de agenda

 

Zaterdag 2 maart workshop Het beeld voorbij 

Zet jezelf eens in beeld...door een biografisch drieluik te maken.

 

 

Zondag 24 maart workshop Leren van je leven - Zwolle

Deze dag ga je praktisch aan het werk aan de hand van het boek: ‘Leren van je leven, een introductie in de biografiek’. Je krijgt verschillende oefeningen en leer je wat het inhoudt om met je eigen biografie aan de slag te gaan.

 

 

Vanaf 24 mei cursus Autobiografisch Schrijven

Al schrijvend maak je nader kennis met je eigen leven.

 

  

Zaterdag 1 juni workshop Het beeld voorbij - Zwolle

 

 

© 2018 Instituut voor Biografiek

 

 Instituut voor Biografiek is het centrum voor biografiek en

levensloopkunde

 

Adres

De Horst 1
Vossesteijn, Gebouw 7
3971 KR Driebergen

 06-20810048

Website biografiek.nl 

Inschrijving aanpassen