You are not connected. The newsletter may include some user information, so they may not be displayed correctly.

Levensfasen

Levensfasen

 

Levensfasen‍‍

Artemis, godin van de jacht, geboorte en maan

Louvre‍

Mijn naam is ARTEMIS

Ik sta bekend als geboortegodin, godin van de jacht, de vruchtbaarheid en de wilde dieren. Ik focus me op de jongste mens, vanaf de geboorte tot zeven jaar. In die periode ligt alles nog open, mijn zilveren gloed omhult ontelbare individuele mogelijkheden. 

 

Ik hoor bij de Olympische goden, net als mijn vader Zeus en mijn stiefmoeder Hera. Zeus haalde zich Hera’s woede op de hals toen hij verliefd werd op mijn moeder Leto. Zij werd zwanger maar de jaloerse Hera stond haar niet toe te baren. Het onbewoonde eiland Delos was de enige plek waar Leto terecht kon. Het bestond niet uit kalksteen maar uit graniet, bedekt met bloeiende velden. Een zalige plek waar na mij ook mijn tweelingbroer Apollo ter wereld kwam. Helse pijnen bezorgde hij Leto, maar haar barensnood wekte tegelijk mijn wil. Ik stond haar bij als een volleerd vroedvrouw. Zo bracht mijn start gelijk mijn roeping; dít is wat ik wilde doen in mijn leven.

 

  


 

‘Je bent niets veranderd!’ zeggen we tegen iemand die we in jaren niet hebben gezien. Maar is dat werkelijk zo? Natuurlijk veranderde er van alles in al die tijd... Wat ontwikkelen we zoal in onze levens? Hoe worden we daarin geholpen of gehinderd? Vanuit welk perspectief kunnen we dit in onszelf onderzoeken?‍

 

Op 17 februari gaat de cursus Levensfasen- vind je rode draad van start, gegeven door Annette Filippo. Annette is een echte verhalenverteller. Zij ziet de grote verhalen die de mensheid voortgebracht heeft als middel bij uitstek om ons te helpen het leven beter te begrijpen. Mythes zijn per slot van rekening ook ooit bedacht om de wereld en het menszijn met al zijn raadsels te verklaren. ‍

 

In deze cursus onderzoek je je biografie aan de hand van personages uit de Griekse mythologie. Ze nodigen je uit om vanuit een nieuw perspectief naar je leven te kijken. Zo werp je met Aphrodite een frisse blik op je puberteit, met Apollo op je jaren als twintiger-dertiger en met Ares op je midlife. En dan zijn er nog zeven die je bevragen, door hun eigen verhaal in te brengen. Zoals Artemis hierboven.

 


 

 Vrijdagochtend: 17-2 | 24-2 | 10-3 | 17-3 | 24-3 | 31-3 | 14-4

 

 Tijd: 10.00- 13.00 uur

 

Docent: Annette Filippo

 

Prijs: €495,00

Aanmelden kan hier.

 

© 2018 Instituut voor Biografiek

 Instituut voor Biografiek is het centrum voor biografiek en 

levensloopkunde

 

Adres

Van Oosthuyselaan 83
3971 PE Driebergen

 06-20810048

Website biografiek.nl